off

Acţivitate socială, în pag de sărbătoare

 • In pragul sarbatorii Craciunului, Asociatia femeilor ortodoxe “Mironositele femei” a oferit pachete cu alimente si dulciuri pentru aproape 400 de familii nevoiase din judet. Actiunea de filantropie s-a desfasurat la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare.
  De zece ani, Asociatia femeilor ortodoxe “Mironositele femei” obisnuiesc ca in preajma marilor sarbatori sa aduca o bucurie in plus familiilor cu o situatie sociala precara. Anul acesta au fost pregatite peste 1.300 de pachete cu alimente si dulciuri.
  “Multumim lui Dumnezeu ca am reusit 
  si de aceasta data
  sa adunam peste 1.300 pachete de alimente care vor fi daruite la circa 380 de familii si la copiii acestora. Pachetele contin cam tot ce este necesar pentru a-si pregati o masa decenta de sarbatoarea Craciunului, sa se poata bucura si ei si sa-L primeasca pe Mantuitorul Iisus Hristos asa cum se cuvine, in ieslea sufletului lor. Multumim tuturor binefacatorilor nostril, care nu sunt putini. Fara ajutorul acestora n-am putea sa ne desfasuram aceste activitati”, a declarat presedintele Asociatiei femeilor ortodoxe “Mironositele femei, Varvara Pop. 

  La actiunea derulata la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare a fost prezent si PS Iustin Sigheteanul, arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. 

  “Viata e nedreapta cu noi sau cu unii dintre fratii si surorile noastre si aunci Dumnezeu, prin oamenii sai, incearca sa corecteze nedreptatile vietii, sa aline singuratatea, nevoia, lipsa si suferinta. Mantuitorul n-a fost doar un vorbitor, a fost faptuitor, cuvantul Mantuitorului a fost urmat de fapte totdeauna, a vorbit, a infaptuit o minune, a savarsit o vindecare, a inmultit painile, a hranit poporul flamand, a fost alaturi de cei singuri, de cei abandonati, intotdeauna a infaptuit, iar Biserica aceasta lucrare trebuie sa o implineasca”, a punctat PS Iustin Sigheteanul.
  Asociatia femeilor ortodoxe “Mironositele femei” nu se opreste aici cu actiunile sale. In aceasta saptamana, voluntarele care isi desfasoara activitatea pe langa Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” vor imparti pachete la Centrul pentru refugiati din Somcuta Mare si la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic.
  De altfel, asociatia se ocupa in fiecare luna de circa 100 de familii nevoiase carora le ofera hrana, imbracaminte si medicamente.
  Sambata 13 Decembrie, de la ora 13.00,
  P.S. Iustin Sigheteanul a participat la programul social – filantropic organizat în Catedrala Episcopala de către Asociaţia Femeilor Ortodoxe ,,Mironosiţele Femei” – de pe lângă Catedrala Ortodoxă Episcopală „Sfânta Treime”, acţiuni de ajutorare a nevoiaşilor, pe care le desfăşoară lunar şi în special la Paşti şi la Crăciun, au impartit peste 1300 de pachete în valoare de 40.000 lei, de care au beneficiat 360 de familii şi 300 de copii. Grupul de copii care beneficiază de servicile centrului de zi al Asociatiei Femeilor Ortodoxe ,,Mironosiţele Femei” şi un grup de elevi de la Scoala Generala ,,Lucian Blaga,, din Baia Mare, au colindat pentru cei prezenti. Foto.

 

Despre autor

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress