off

Asociatia Femeilor Ortodoxe „Mironositele femei” de pe lângă Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” a impărţit daruri de Crăciun, la peste 350 de familii nevoiase din Baia Mare

Reprezentantele Asociatiei Femeilor Ortodoxe “Mironositele femei” au impartasit astazi, 12 decembrie, cu mai multe familii sarmane din municipiu, „bucuria de a fi crestin”. Pentru al noualea an consecutiv, femeile ortodoxe au adus o mangaiere pentru 350 de familii cu venituri modeste, pregatindu-le pachete cu alimente. Oamenii s-au bucurat de daruri si au marturisit cu lacrimi in ochi ca vor reusi, in urma acestui gest, sa aiba sarbatori mai frumoase. Foto.

 

O raza de bucurie in sufletele mai multor familii nevoiase au reusit sa aduca astazi, 12 decembrie, reprezentantele Asociatiei Femeilor Ortodoxe “Mironositele femei”. In Catedrala Episcopala Ortodoxa “Sfanta Treime” acestea au impartit cadouri pentru sute de familii care abia reusesc sa se descurce de la o zi la alta si care n-ar fi avut posibilitati financiare sa isi procure alimente pentru masa de Craciun.
“S-au facut 1.300 de pachete care vor fi distribuite la 350 de familii si 200 de pachete pentru copii. Fiecare familie va primi alimente care le vor fi suficiente pentru a-si face masa de Craciun mai imbelsugata”, a declarat presedintele Asociatiei Femeilor Ortodoxe „Mironositele femei”, Varvara Pop.
Oamenii au marturisit ca pentru ei pachetele reprezinta un dar de mare ajutor, avand in vedere ca au venituri modeste.  

“Eu is pentru niste batranele care nu-s capabile sa umble. Foarte importante. Au pensie de 350 lei si eu ma simt mai in putere si ma duc pentru ele peste tot. Mai le dam cand facem cate un blid de mancare, le ajutam cu ce putem. Le pare bine si de-o paine daca le-o da cineva”, a spus una dintre baimarence.
Gestul de azi reprezinta doar un exemplu din ce inseamna „bucuria de a fi crestin” a declarat PS Iustin Sigheteanul, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. Arhiereul a aratat ca anul acesta a fost unul omagial al „Sfintilor Imparati Constantin si Elena”, iar credinciosii au putut invata tocmai ce inseamna „bucuria de a fi crestin”.  

„Bucuria de a fi crestin inseamna a lumina, a povatui si a conduce pe cineva la Dumnezeu, e cel mai simplu lucru care nu presupune nicio cheltuiala financiara decat o bunavointa si o bucurie de a arata lucrurile lui Hristos si celorlalti. Apoi bucuria de a fi crestin in preajma sarbatorilor se manifesta prin modul de a ne raporta la ceilalti si de a-i face partasi la bucuria lui Hristos. Daca se intampla ca cineva sa fie ingrijorat de sarbatori ca nu va putea sa se bucure in mod firesc, normal ca si toti ceilalti, atuncicrestinii sunt datori sa ofere in numele lui Dumnezeu aceasta bucurie”, a aratat PS Iustin Sigheteanul.
La randul sau, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a aratat caexemplul celor de la Asociatia Femeilor Ortodoxe „Mironositele femei” ar trebui urmat si de alti baimareni, pentru a aduce o mangaiere persoanelor aflate in suferinta.
“Cel mai important lucru e ca aducem aici si mangaiem oameni care au muncit pentru acest oras, pentru aceasta tara, oameni care sunt in varsta si care ar merita mult mai mult, ar merita o paine in plus, dar si mai multa demnitate. Ceea ce se intampla azi e un exemplu pe care il dau oameni cu credinta, oameni cu suflet, un exemplu pe care il da Biserica Ortodoxa ca si biserica nationala, ca si biserica poporului roman, ca si biserica orasului nostru si a familiilor noastre si acest lucru trebuie multiplicat. In preajma sarbatorilor cu totii trebuie sa fim egali trebuie sa ne uitam spre aceste sarbatori cu pace si cu liniste”, a precizat Catalin Chereches.
Actiunea de astazi a inclus si cateva momente artistice, cei prezenti putand sa se bucure de colindele interpretate de elevii de la Colegiul National „Mihai Eminescu” si de copiii de care se ocupa Asociatia Femeilor Ortodoxe „Mironositele femei”.

Despre autor

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress