off

Corul Catedralei Episcopale “Sfânta Treime” a concertat în Elveţia la Vevey-Montreux

Cea de-a 46-a ediţie a Festivalului de Muzică Corală de la Vevey-Montreux (Elveţia) a debutat miercuri, 7 aprilie 2010. Joi, 8 aprilie, corul Doxologia al Catedralei Sfînta Treime din Baia Mare a susţinut o reprezentaţie cu 5 piese din repertoriul religios şi popular românesc, dar şi piese clasice compuse de Tchaikovski, Handel sau Verdi. Pentru cîteva zile, Corul Catedralei Episcopale din Baia Mare a reprezentat România; în acest sens, steagul românesc a fost arborat din prima zi pe scenă, alături de alte steaguri din cele 6 ţări participante (Bulgaria, Elveţia, Italia, Polonia, România şi Rusia). Cu 14 coruri înscrise în concurs, competiţia din anul acesta a fost una foarte strînsă … FOTO.

la care juriul format din somităţi în materie de muzică din Olanda, Franţa şi Spania a trebuit, la fel ca şi publicul, să aleagă. „Am asistat la prima zi de reprezentaţii şi pot să vă spun că, de la an la an, competiţia este tot mai mare, date fiind profesionalismul participanţilor şi diversitatea pieselor. Important pentru noi să venim şi să învăţăm că putem face performanţă, alături de mari coruri europene”, a declarat Petrică Covaciu, dirijorul Corului „Doxologia”.

România a mai fost reprezentată la acest festival şi în anul 2007, tot de către corul „Doxologia”. De altfel, locuitorii din Vevey şi Montreux sînt familiari cu valorile româneşti şi prin faptul că aici, în chiar centrul oraşului Vevey, un loc de cinste este reprezentat, pe faleza lacului Geneva, de statuia lui Mihai Eminescu. „Acest lucru nu numai că ne onorează, ci ne şi obligă la a face performanţă şi la a ne arăta valorile şi frumosul. Este şi motivul pentru care în repertoriul nostru am ales o piesă compusă de Tudor Jarda pe versuri de Eminescu, Rugăciune” a mai declarat dirijorul corului.

Delegaţia românească formată din 68 de persoane, respectiv corul a participat duminică, 11 aprilie 2010, la Sfînta Liturghie din Biserica Ortodoxă de la Geneva, în mijlocul comunităţii româneşti. Este o biserica maramureseana, din lemn, in care au rasunat cintarile corului in aplauzele romanilor prezenti, dar si ale elvetienilor veniti sa traiasca un moment de mare incarcatura spirituala. „Este o mare bucurie pentru noi ca acum, dupa Sfintele Sarbatori de Paste, avem in mijlocul nostru acest cor si ca, daca nu am reusit sa ajungem in tara de mult timp, am simtit ca vine Maramuresul si ortodoxia in mijlocul nostru, motiv pentru care tinem sa va multumim din tot sufletul”, a declarat unul dintre romanii stabiliti de multi ani in Elvetia.

Vezi Galeria Foto

Он достаточно узнал и о дельфинах достаточно для того, чтобы догадаться о действии голоса касатки, но "Вставай страна огромная песню скачать"все же недостаточно, чтобы узнать, каким образом дельфины сражаются и убивают.

Кожа Чиуна напоминала тонкий пергамент, а длинные пряди седых волос закрывали уши.

Но об этом и речи быть не может.

Мне пришлось использовать этот ядовитый газ.

Ресурсы, подсказал сотрудник, "Скачать флеш игры архив"отвечавший за составление рекламных текстов.

А может быть придется увезти в другое место.

Видите ли, дорогой мой Фауст, в нынешнем раунде правила игры усложнились, и совершить свой выбор будет не так-то легко.

Я хочу сказать, что мы были нами.

Он обнял ее за плечи, положил ее голову себе на грудь и погрузился в сон.

Если "кредит 30000"даже мы и не сможем нанести тебе никакого физического ущерба,-раздался скрипучий голос Тисифоны,-то послушаем, что ты скажешь, когда мы будем день и ночь визжать и кричать тебе в уши, не давая ни минуты покоя.

Но они нападают на него, и он вынужден убить их.

Услышав его, суслик нырнул в свое убежище.

Сняв трубку, Харолд Смит принялся набирать номер.

Хватит с него и этой блестящей победы!

Огромные глаза имеют обычно водянисто-зеленый, реже желтоватый оттенок.

В Соединенных Штатах Америки букмекеров считают людьми низшего сорта, и вообще их даже преследует полиция, но в Англии все совершенно иначе.

На мгновение печальное голубое лицо, "скб заявка на кредит"казалось, проплыло перед подернутыми сном глазами.

Тогда мы допоздна играли в карты в его лаборатории.

Подданные "Цветы из ткани для любимой мамы" Ириды когда-то были людьми, сказал отшельник.

Так как "Золотая книга свадебных традиций" я не в состоянии переубедить тебя, "Лекции по дискретной математике. Учебное пособие" то мне остается только "Час пик для новобрачных" одно помешать вам.

А "На берегах Невы. На берегах Сены" я никогда не утверждал, что "Большой атлас автодорог Москвы" торговля с Америкой удел слабых, "Здоровье ребенка с рождения до юности" гордо вскинул голову лорд.

С каждым "Гоа и Керала Путеводитель" мигом, когда черты размывались, перед его взглядом "Второй медовый месяц" мелькал человек, теперь лежащий "Все мужчины любят это" на земле.

Настоящее волшебство, и Хаддад необычайно этим гордился.

Поэтому я позаботился заранее о рекомендации.

Despre autor

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress