off

LANSARE – Cel de-al 15-lea volum din integrala operei lui N. Steinhardt

Luni, 29 iulie, de la orele 12,oo la Catedrala Episcopala „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc lansarea celui de-al cincisprezecelea volum din cadrul Integralei N. Steinhardt, Calatoria unui fiu risipitor. Eseu romantat asupra neizbânzii, si a cartii Centenar N. Steinhardt (Studii si Comunicari), în care sunt cuprinse studiile prezentate la Simpozioanele din anul 2012 de la Academia Româna, Baia Mare si Bistrita. Despre cele doua carti au vorbit: Preasfintitul Parinte Episcop Justin Sigheteanul, Adrian Serban – directorul editorial al Editurii Polirom, Adrian Muresan cel care a îngrijit cartea Calatoria unui fiu risipitor, Valentin Ajder de la Editura Eikon, Florian Roatis – Vicepresedintele Fundatiei N. Steinhardt, Gheorghe Glodeanu – Decanul Facultatii de Litere din Baia Mare si Ioan Sacaleanu care a vorbit despre icoanele pictate în tabara Nicolae Monahul Delarohia. Lansarea celor doua carti a fost moderata de catre Arhim. Macarie Motogna – Secretarul Fundatiei N. Steinhardt. La urma a avut loc vernisarea expozitiei de icoane realizate în cadrul Taberei de pictura, la care au participat 30 de pictori iconari din toata Trabsilvania. Foto.

La 101 ani de la nasterea monahului Nicolae de la Rohia, la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare au fost lansate astazi, 29 iulie, cel de-al 15-lea volum din integrala operei lui Nicolae Steinhardt, dar si o carte ce cuprinde materialele prezentate la Simpozioanele din anul 2012 de la Academia Romana, Baia Mare si Bistrita, organizate cu ocazia centenarului Nicolae Steinhardt. Actiunea a fost inclusa in cea de-a 15-a editie a Zilelor Culturale Nicolae Steinhardt.
Din 15 iulie si pana astazi, la Manastirile Rohia si Rohita s-au desfasurat mai multe manifestari incluse in cea de-a 15-a editie a Zilelor Culturale Nicolae Steinhardt. La finalul evenimentului, astazi, la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare a avut loc vernisajul expozitiei de icoane realizate in cadrul Taberei de pictura “Monahul Nicolae de la Rohia”.

“Astazi se implinesc 101 ani de la nasterea parintelui si am ajuns la cea de-a 15-a editie a Zilelor Culturale Monahul Nicolae de la Rohia si anul acesta se implinesc 20 de ani de cand s-a infiintat Fundatia Nicolae Steinhardt. Poate cea mai importanta lucrare in cadrul Fundatiei este cea de-a 15-a editii a operei integrale a lui N. Steinhardt si prin aceasta punandu-l si mai mult sau inca o data in plus, in valoare pe parintele Nicolae si facandu-l cunoscut acelora care n-au reusit sa-l cunoasca in timpul vietii”, a declarat secretarul Fundatiei “Nicolae Steinhardt”, arhimandritul doctor Macarie Motogna.
Cartea “Calatoria unui fiu risipitor. Eseu romantat asupra izbanzii” lansata astazi, e cel de-al 15-lea volum din integrala operei lui Nicolae Steinhardt. “Am ajuns la cel de-al 15-lea volum din cadrul integralei. Nu cred ca e o coincidenta, ci o lucrare a lui Dumnezeu. Si speram sa mergem in ritmul editiilor. Vor fi 21-22 de volume in total. Azi vom face lansarea la doua carti: una din cadrul integralei „Calatoria unui fiu risipitor. Eseu romantat asupra izbanzii”, carte ingrijita de Adrian Muresan si apoi cea de-a doua carte ce nu face parte din integrala, dar care cuprinde o parte din materialele de la simpozioanele de anul trecut, de la Academia Romana, de la Baia Mare si Bistrita”, a precizat arhimandrit dr. Macarie Motogna.

Despre autor

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress