off

Liturghie arhierească

Festivitatea de deschidere a noului an scolar pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Iosif Marturisitorul” Baia Mare, ciclul gimnazial si liceal.

Conform unei frumoase traditii, la Catedrala Episcopala „Sfânta Treime” Sfinta Liturghie a fost savarsita de P.S. Dr. Iustin Sigheteanul inconjurat de un sobor de preoti si diaconi format din parintii profesori ai seminarului teologic baimarean. La Sfanta Liturghie a asistat Î.P.S. Justinian Chira, Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului care la final a rostit un cuvant de binecuvantare. Raspunsurile liturgice au fost date de cei 210 elevi ai scolii, condusi de protopsaltii Catedralei. Evenimentul a fost marcat si de hirotonirea întru diacon a teologului Ioan Todorca, absolvent al Seminarului baimarean.
La sfârsitul Sfintei Liturghii a fost savârsita Slujba Te-Deumului, pentru profesorii si elevii care încep un nou an şcolar. Preasfintitul Iustin Sigheteanul a dat citire mesajului Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul noului an scolar, subliniind importanta – fundamentata istoric si social – a educatiei religioase în contextul unei societati în progresie secularizanta. Foto

Despre autor

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress